
ورزش و دیابت نوع ۱
ورزش منظم در افراد مبتلا به این دیابت تاثیرات بسیار مثبتی بر این گروه دارد کاهش چربی بد بدن (LD)و ایجاد تناسبات بدنی ، همراه آمادگی جسمانی، تنظیم قند خون و افزایش اعتماد به نفس میتواند سطح سلامتی ایشان را افزایش دهد تغییر قند خون در حین ورزش از مشکلات این افراد در استفاده از ورزش به عنوان روشی بهبود بخش در بیماری ایشان در زندگی ایجاد نموده است.

ورزش و دیابت نوع ۲
تحقیقات نشان داده است که ورزش در افراد پیش دیابت یا مستعد ابتلا به دیابت و همچنین در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است در افراد پیش دیابت و مستعد دیابت حکم پیشگیری را دارد. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به دلیل مقاومت بدنشان نسبت به انسولین، با انجام ورزش، این مقاومت به حداقل رسیده و در نتیجه سلولهای بدن از گلوکز استفاده و این پروسه به کاهش قند خون که افزایش آن مسئول تمام مشکلات این گروه است خواهد انجامید.این افراد بعد از گذشت مدتی می توانند آثار ورزش منظم را در کنترل قند خونشان ببینند.همچنین ورزش در کاهش چربی بد بدن یا LDL و افزایش چربی خوب بدن یا HDL مؤثر میباشد.

ورزش در دیابت
بهترین نوع ورزش در دیابت ورزش هوازی است.

شدت فعالیت ورزشی
شدت فعالیت ورزشی در افراد سالم به گونهای میباشد که ضربان قلب به صورت تدریجی بالا رفته و به مرور به اندازه هدف برسد اما در افراد دیابتی که دچار عوارض سیستم اعصاب اتونومیک یا خودکار شدهاند بایستی به گونهای باشد که ضمن اینکه احساس گرم شدن دارند بدون نفس نفس زدن قادر به صحبت باشند که این کار را میتوان با ورزش هوازی پیادهروی به صورت سه بار در هفته انجام داد.
مدت و دفعات فعالیتهای ورزشی
حداقل فعالیت ورزشی روزانه ۳۰ دقیقه است که میتوان روزانه چند دقیقه به آن اضافه کرد ابتدا بدن را گرم میکنیم و در پایان هم با ۵ دقیقه انجام دادن حرکات نرمشی و کششی بدن را سرد میکنیم. تعداد دفعات ورزش نیز یک روز در میان تا پنج روز در هفته می باشد.

ورزش در صورت آسیب به اعصاب در پاها
انجام نرمشهای کششی به مدت کوتاه روی عضلات بدن از اهمیت بالایی برخوردار است.
ورزش در صورت آسیب به شبکیه چشم
در صورت آسیب به چشم ورزشی که نیاز به زور زدن مثل وزنه برداری یا ورزشهایی که سر به پایین خم میشود و برای چشم ایجاد تکان دارد مثل فوتبال والیبال بسکتبال و امکان بالا بردن فشار چشم را دارد خطرناک است. در این افراد پیادهروی هم بایستی با نظر پزشک شروع شود و در حین آن هم مراقبتهای لازم برای عدم آسیب و فشار چشم صورت گیرد.
ورزش در صورت آسیب کلیهها
ورزشهای سنگین مضر است ورزشهای سبک همراه با مصرف مایعات در طول ورزش توصیه میگردد.
ورزش در صورت آسیب به رگهای محیطی
ورزش در این افراد بایستی متناوب باشد زیرا خونرسانی نامناسب و کم فرد را دچار درد در اندام تحتانی می نماید. پیادهروی متناوب و با حوصله همراه با استراحت، امکان بهتر شدن علائم و ادامه ورزش را فراهم میسازد.
ورزش در بیماران قلبی و فشار خونی
کلا توصیه نوع ورزش در این نوع بیماران توسط پزشک و با انجام تست ورزش امکانپذیر میباشد به طور کلی ورزشهای هوازی با شدت کم تا متوسط برای این بیماران مناسب است.
دیابتی ها در موقع ورزش چه اصولی را رعایت کنند:
پیشگیری از اتفاقاتی که منجر به حمله هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون در طی مدت ورزش میشود
الف. کنترل قند خون قبل و بعد از ورزش برای به دست آوردن تجربه در نحوه عملکرد خاص بدن فرد دیابتی ورزش کننده.

ب. به همراه داشتن مواد غذایی حاوی کربوهیدرات در زمان هیپوگلیسیمی که مناسبترین آن آب میوه طبیعی است.
